понеділок, 28 листопада 2016 р.

Вивчення теми "Пошук інформації в Internet"

З метою практичного застосування набутих знань та підвищення інтересу учнів до предмету використовую сайти, дані з яких можна зразу побачити на власні очі. Наприклад, сайт flightradar24.com на якому в реальному часі можна спостерігати літаки, що перебувають у повітрі.
Побачивши на сайті літак, який пролітає над Свалявою, ми з учнями виходимо на подвір'я школи і спостерігаємо цей літак наживо. Визначаємо напрямок його польоту, висоту, швидкість. На учнів це справляє незабутнє враження. 
Також використовуємо на уроках кадастрову карту України, знаходимо там Сваляву і дивимось кадастрове розмежування земельних ділянок. Учні починають шукати поля, будинки та інші об'єкти, визначати площі ділянок.
Цікавими є теж наступні сайти.
Розклад руху автобусів по автостанції Свалява
карта пожеж на Землі
кораблі на Землі
Велику зацікавленість в учнів викликає сайт  http://www.wolframalpha.com/ , який має зачатки штучного інтелекту. Особливо подобається учням вміння сайту розв'язувати алгебраїчні задачі та будувати графіки різних функцій.

В своїй педагогічній діяльності я використовую також інші цікаві сайти: карту руху повітряних потоків на Землі https://earth.nullschool.net/, живу карту землетрусів http://quakes.globalincidentmap.com/, карту радіаційного фону на Землі http://radioactiveathome.org/map/, інтерактивна карта родовищ корисних копалин http://geoinf.kiev.ua/wp/interaktyvna-karta-rodovyshch-korysnykh-kopalyn.htm, карту гроз в реальному часі http://www.euclid.org/realtime.html та багато інших. Посилання на ці ресурси можна знайти на сайті нашої школи..


Немає коментарів:

Дописати коментар